Ronde Tafel - Business scenario's anno 2022

inflatie

Steens & Partners organiseert op 12 mei de FD/ CFO-Ronde Tafel met als thema “Business Scenario’s anno 2022”.


Vele CFO’s en FD’s hebben enkel en alleen ervaring binnen een omgeving met ultra lage rentes. Maar de huidige situatie vraagt om andere denkwijzen. De zorgen over inflatie zijn sterk toegenomen; het  inflatieniveau is in 40 jaar niet zo hoog geweest. De verwachting is dat dit tot zeker medio volgend jaar zal aanhouden. De kans bestaat overigens dat er hierna een periode van deflatie zal optreden, indien de supply chain-problemen zich sneller oplossen en er een afnemende marktvraag ontstaat.


Op welke wijze kan je als FD/CFO jouw organisatie voorbereiden op deze scenario’s? Hoe zorg je dat de bedrijfsstrategie veerkrachtig is en je de juiste besluiten neemt op o.a. human resources, supply chain en prijsstelling? Welke instrumenten heb je in jouw arsenaal om deze uitdagingen succesvol aan te gaan?