Steens & Partners is marktleider in Nederland op het gebied van financieel interim management met een 100% specialisatie in freelance finance professionals. Een gesprek met Remco Misset, directeur en oprichter van Steens & Partners, over kansen, oplossingen en vrijstaan.

 

Wat betekent deze economie voor freelance finance professionals?

 

Door de huidige economische situatie heerst er veel onzekerheid in de markt. Maar voor goed opgeleide en ervaren freelance finance professionals zijn er nog voldoende mogelijkheden. Bedrijven en instellingen moeten namelijk nog altijd aan hun financiële verplichtingen voldoen, zeker op het gebied van risk, audit en compliance. Ook zal in het komende jaar de aandacht meer gericht zijn op het succesvol implementeren van efficiencyverbeteringen, kostenreducties en sneller opleveren van noodzakelijke stuurinformatie. Omzetgroei is moeilijk, maar rendementsverbeteringen zijn nu juist wel mogelijk en noodzakelijk.

    • Wie vrij staat scoort beter

Bedrijven en instellingen gaan nu inspelen op de snel veranderde marktomstandigheden. Creativiteit, motivatie en zelfstandigheid van medewerkers zijn hiervoor belangrijke vereisten en de behoefte aan flexibiliteit is groot. Investeringen in finance professionals moeten op korte termijn concrete resultaten opleveren. Het is de tijd voor mouwen opstropen, efficiënt werken en keuzes implementeren.


Wie vrij staat scoort beter?

 

Ongebonden, deskundig, verantwoord, bevlogen. Dat zijn belangrijke kernwaarden om de hoge kwaliteit van dienstverlening te bieden die opdrachtgevers en freelance finance professionals van ons vragen. Voor Steens & Partners zijn deze waarden onderdeel van de bedrijfsvoering.

 

Wij hebben geen finance medewerkers in dienst, zoals detacheringsorganisaties of advieskantoren. Hierdoor is er bij ons geen commerciële ‘druk’ om deze medewerkers voorrang te geven bij een opdracht. Dat gaat namelijk altijd ten koste van de beste oplossing, voor alle betrokkenen. Elke opdracht is maatwerk en het is juist van belang om vrij te kunnen bewegen.

Steens & Partners selecteert per opdracht ongebonden en objectief uit ons bestand van freelance finance professionals dé passende professional. Van controller, auditor, finance manager tot cfo, wij kennen en introduceren altijd de freelance finance professional die exact aansluit bij de vraagstelling, en dat binnen 24 uur.


Geldt dit ook voor de freelancer?

 

Absoluut, de freelance finance professional staat ook vrij. Hij of zij voert onafhankelijk en ongebonden de opdracht uit voor een organisatie. Het gestelde doel van de opdrachtgever staat daarbij voorop. De freelance professional aanvaardt vanuit zijn/haar eigen verantwoordelijkheid een opdracht en wordt niet op een opdracht gezet door een leidinggevende. Per opdracht is zijn motivatie en betrokkenheid dan ook van het hoogste niveau. Hij zal hierdoor meetbare resultaten neerzetten, echt scoren dus.