Steens & Partners is marktleider in Nederland op het gebied van financieel interim management met een 100% specialisatie in freelance finance professionals. Een gesprek met Remco Misset, directeur en oprichter van Steens & Partners, over kansen, oplossingen en vrijstaan.

 

Wat betekent deze economie voor freelance finance professionals?

 

De markt voor zelfstandig gevestigde professionals is zeer positief, zowel specialistisch als in de breedte. Hoewel bij de huidige aantrekkende economie het aantal vaste banen relatief sneller groeit dat flexwerk, valt te verwachten dat zowel conjunctureel als stuctureel er groei op de tijdelijke arbeidsmarkt is. Schaarte aan professionals is momenteel een van de meest relevante criteria om freelancers in te huren. Maar daarnaast richten organisaties zich ook structureel meer op flexibiliteit en partnerships op projectbasis. 

Bedrijven en instellingen gaan nu inspelen op de snel veranderde marktomstandigheden. Creativiteit, motivatie en zelfstandigheid van medewerkers zijn hiervoor belangrijke vereisten en de behoefte aan flexibiliteit is groot. Investeringen in finance professionals moeten op korte termijn concrete resultaten opleveren. Het is de tijd voor mouwen opstropen, efficiënt werken en keuzes implementeren.


Wie vrij staat scoort beter?

 

Ongebonden, deskundig, verantwoord, bevlogen. Dat zijn belangrijke kernwaarden om de hoge kwaliteit van dienstverlening te bieden die opdrachtgevers en freelance finance professionals van ons vragen. Voor Steens & Partners zijn deze waarden onderdeel van de bedrijfsvoering.

 

Wij hebben geen finance medewerkers in dienst, zoals detacheringsorganisaties of advieskantoren. Hierdoor is er bij ons geen commerciële ‘druk’ om deze medewerkers voorrang te geven bij een opdracht. Dat gaat namelijk altijd ten koste van de beste oplossing, voor alle betrokkenen. Elke opdracht is maatwerk en het is juist van belang om vrij te kunnen bewegen.

Steens & Partners selecteert per opdracht ongebonden en objectief uit ons bestand van freelance finance professionals dé passende professional. Van controller, auditor, finance manager tot cfo, wij kennen en introduceren altijd de freelance finance professional die exact aansluit bij de vraagstelling, en dat binnen 24 uur.


Geldt dit ook voor de freelancer?

 

Absoluut, de freelance finance professional staat ook vrij. Hij of zij voert onafhankelijk en ongebonden de opdracht uit voor een organisatie. Het gestelde doel van de opdrachtgever staat daarbij voorop. De freelance professional aanvaardt vanuit zijn/haar eigen verantwoordelijkheid een opdracht en wordt niet op een opdracht gezet door een leidinggevende. Per opdracht is zijn motivatie en betrokkenheid dan ook van het hoogste niveau. Hij zal hierdoor meetbare resultaten neerzetten, echt scoren dus.