Patrick Schoester

Patrick, associate director bij Steens & Partners vanaf 2014

Standplaats: Amsterdam


‘Zelf verantwoordelijk voor mijn succes’


‘Ik begon helemaal blanco als business development manager. Hoewel ik veel ervaring heb met sales en accountmanagement was bemiddelen voor freelance financiële functies nieuw voor mij. Het eerste half jaar heb ik vooral besteed aan het opbouwen van mijn netwerk. Wat mij daarbij geholpen heeft is dat Steens & Partners een grote naamsbekendheid heeft in de markt.’


Presentatie

‘Het opbouwen van een nieuw netwerk op senior level niveau heb ik niet als moeilijk ervaren. De telefoon pakken en de CFO’s triggeren om met je in gesprek te gaan. In zo’n gesprek komt het erop aan dat je je propositie helder hebt. Wat zijn de sterke kanten van Steens & Partners? De trefwoorden die ik altijd gebruik zijn: onafhankelijk, groot netwerk en kwaliteit.’


Zelf verantwoordelijk

‘Het aantrekkelijke van het werken bij Steens & Partners is voor mij dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het succes. De organisatie faciliteert mij daarbij. Ik krijg veel vrijheid in handelen: in gespreksvoering, het benaderen van de markt, contract- en prijsonderhandelingen. Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik het om samen met de recruitment consultant, daadwerkelijk aan de slag gaan met een aanvraag. Daarbij probeer ik mijn opdrachtgever zo goed mogelijk te adviseren. Ik ben en blijf zijn sparringpartner gedurende het bemiddelingsproces, maar ook daarna.’