Partner Jaarcongres Finance Transformation 2017

    • maximize happiness

Maximize Happiness. 

8 november 2017, Zaandam.

Tijdens CFO Day in juni 2017 bespraken we het thema ‘Embrace Entrepreneurship’. Deze dag traden veel sterke personen naar voren die bevestigden hoeveel kracht er in de mens zit en wiens levensvreugde de ruimte met energie vulde. Dit soort mensen en dit soort gedrag is wat organisaties succesvol maakt.

‘Maximize Happiness’ staat als thema centraal tijdens het Jaarcongres Finance Transformation. We gaan die dag met elkaar in gesprek over hoe we de grootste asset van onze organisatie en samenleving kunnen maximaliseren; het geluk van onze mensen! We bespreken dit thema op vier vlakken:


Be a joyful leader

Onze bedrijven ondervinden meer concurrentie dan ooit. Er wordt volledige transparantie van onze organisaties geëist en iedere fout wordt genadeloos afgestraft door sensatiezoekende media en toezichthouders. Tijdens het Jaarcongres Finance Transformation bespreken we hoe u als leider in zo’n stressvolle omgeving op een authentieke manier met uw emoties om kunt gaan.

Create & Sustain a happy team

We bespreken tevens hoe u binnen uw team een happiness-cultuur kunt neerzetten en ondersteunen. Welk ander gedrag vraagt dit van u? En op welke andere wijze moet u hiervoor aansturen? Hoe managet u meer digital EN meer human? Terwijl de verleiding groot is om u volledig aan het digitale over te geven, in een wereld waarin medewerkers steeds minder aan één locatie en één organisatie verbonden zijn. Wat is het gevolg hiervan en hoe kunt u dit anders doen?

How to organize your company to maximize happiness?

In een derde onderdeel bespreken we hoe de structuur van onze organisatie de happiness van onze medewerkers kan verhogen. Hoe organiseer je jezelf dan als organisatie? Wat betekent maximize happiness voor je controls en rapportages? Wat is de rol van de CFO in een dergelijke organisatie? Wat doet hij wel en wat doet hij niet (meer)? Hoe zetten we digital in een dergelijke organisatie in? Minder als controle tool dan vandaag en meer als enabler?

Van Bruto nationaal product naar bruto nationaal geluk

Onze Westerse samenleving groeit steeds minder snel. En ten gevolge van automatisering en robotisering is er een steeds grotere groep die buitenspel lijkt te komen staan. Moeten we onze samenleving dan ook anders gaan inrichten? En succes en doelstellingen anders (en misschien minder materieel) gaan bekijken? Tijdens het Jaarcongres Finance Transformation gaan we met u, Nederlands ‘best financial minds’, nadenken over hoe het anders zou kunnen.

Kortom we proberen u opnieuw te inspireren en uit te dagen door in deze tijden, waarin iedereen de mond vol heeft van verandering, terug naar de kern te gaan: hoe helpen we mensen zichzelf te overstijgen en verbazen?


Steens & Partners

Op uitnodiging van Steens & Partners zal Maarten van der Weijden een inspirerende bijdrage op dit congres verzorgen.


Deelname aan het congres is voor CFO's, Finance Directors en Group/Corporate Controllers die werkzaam zijn voor top 500 organisaties met een minimale omzet van 200 miljoen euro.

    • maarten vd weijden