Steens & Partners

mt100 webheader

Steens & Partners Freelance Finance Professionals is door de lezers van Management Team gekozen als één van de 20 beste interim management bedrijven van Nederland. Wij zijn trots op deze waardering door management Nederland.

fd gazelle 2015 awards logo

Steens & Partners Freelance Finance Professionals is genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2016 voor de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen Awards is een initiatief van het Financieel Dagblad dat jaarlijks wordt gehouden. De prijs is een competitie tussen bedrijven die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van tenminste 20% wist te behalen en uitmuntend ondernemerschap tonen.

Remco Misset, directeur van Steens & Partners
‘Mijn eerste reactie is natuurlijk dat dit fantastisch is voor Steens & Partners en dan in het bijzonder voor het hele team, die met hun inzet en passie beslissend geweest zijn voor de nominatie van de FD Gazellen Award. Onze dank gaat ook uit naar het vertrouwen dat onze klanten en freelance finance professionals ons de afgelopen jaren hebben gegeven.

Ook de komende jaren zien we met veel positiviteit tegemoet: We hebben een erg sterk team opgebouwd met bevlogen en deskundige collega’s. In combinatie met onze langdurige klantrelaties stelt ons dat in staat om veel waarde toe te voegen bij onze klanten en freelance finance professionals'.

dbacompliant2016 nieuws

De VAR is 1 mei 2016 komen te vervallen en heeft plaats gemaakt voor de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). Tot 1 mei 2017 geldt een overgangsperiode. Gedurende deze periode hanteert de Belastingdienst het protocol van milde handhaving en hebben zzp’ers de gelegenheid om zaken op orde te stellen, zodat zij voldoen aan de eisen van de Wet DBA.


Hoofddoelstelling van de Wet DBA is de aanpak en terugdringing van schijnzelfstandigheid.  Onder schijnzelfstandigheid wordt verstaan: iemand die formeel de status van zzp’er geniet, maar in de praktijk een werknemer is en als zodanig wordt beschouwd. Feitelijk kan nu alleen bij de opdrachtnemer (de zzp’er) loonbelasting worden nageheven. Onder de Wet DBA kan dat ook bij de opdrachtgever. Bij het werken met een interim-bureau wordt het interim-bureau als de opdrachtgever aangemerkt.


Steens & Partners is in oktober 2015 reeds met de vertaling van de richtlijnen van deze nieuwe wet aan de slag gegaan met als doel onze relaties blijvend te ontzorgen en zaken goed te regelen. Wij zijn voor alle (nieuwe) opdrachten met ZZP-ers na datum van 1 mei 2016 overgegaan tot nieuwe modelovereenkomsten die voldoen aan de nieuwe wet DBA. Onze modelovereenkomst is gelijkluidend aan de door de Belastingdienst op 29-02-2016 onder nummer 9015550000-09-2 opgestelde modelovereenkomst en is door de Belastingdienst goedgekeurd.


Ook essentieel is dat er per 1 mei 2016 "passende beheersmaatregelen” zijn genomen: wat in de Modelovereenkomst is afgesproken moet overeenkomen met de praktijk. Steens & Partners heeft deze passende beheersmaatregelen genomen. Opdrachtgevers en zzp-ers die samenwerken met Steens & Partners voldoen hiermee aan alle vereisten waardoor het risico dat de Belastingdienst de inzet van de zzp’er beoordeelt als een arbeidsrelatie wordt vermeden.  Door het hanteren van onze modelovereenkomst en de genomen beheersmaatregelen is bij het inhuren van een ZZP-er met gespecialiseerde deskundigheid geen risico op een arbeidsrelatie. Er was echter nog enige onduidelijkheid over het mogen inhuren van een ZZP-er voor tijdelijke vervanging, ziekte of overbrugging. Staatssecretaris Wiebes heeft middels zijn brief aan de Tweede Kamer van jl. 19 mei 2016 hier de gewenste duidelijkheid in gegeven. Dit is toegestaan, "mits de voorwaarden en omstandigheden verschillen ten opzichte van degene die in dienstbetrekking werkte."


Indien de ZZP-er werkt met de goedgekeurde modelovereenkomst van Steens & Partners én de opdrachtgever en zzp-er werken ook daadwerkelijk volgens deze overeenkomst (hetgeen wordt bevestigd door de beheersmaatregelen die Steens & Partners heeft opgezet), dan wordt hiermee aan alle verplichte voorwaarden voldaan. Er is dan geen sprake van een arbeidsrelatie en de samenwerking is wet DBA Compliant.


Dit betekent dat u met een gerust gevoel een freelance finance professional (ZZP ‘er) via Steens & Partners kunt inhuren, zowel voor kennis-, capaciteits- als veranderingsopdrachten.  

Mocht u nog vragen hebben over dit belangrijke onderwerp, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met uw contactpersoon van Steens & Partners, bel hiervoor met telefoonnummer 010– 2897666 voor meer informatie.