Partner CFO Day 2017

    • embrace

Waar organisaties vroeger decennia lang mee gingen, is de gemiddelde levensduur van een organisatie nu minder dan 10 jaar. Maar de relatief snelle ondergang van uw organisatie is daarom nog geen fait accompli. Onderzoek toont aan dat organisaties die trouw zijn gebleven aan de kern van hun initiële ondernemerschap of dit terug hebben weten aan te wakkeren zichzelf voortdurend nieuw leven inblazen.


Tijdens CFO Day 2017 bekijken we wat de kenmerken van een ondernemende organisatie zijn en bespreken we in hoeverre onze eigen organisaties trouw zijn gebleven aan het initiële DNA van hun founding. We gaan in op de valkuilen die ervoor zorgen dat we ondernemerschap uit de organisatie ‘weg managen’ en bespreken hoe deze te vermijden.


Dit bespreken we aan de hand van concrete cases van organisaties die zich in verschillende fasen van hun ontwikkeling bevinden. Zowel de snelgroeiende organisatie die moet gaan schalen, als de gevestigde organisatie die de vlam van ondernemerschap wat voelt doven, als de gevestigde organisatie die gedisrupt wordt komt aan bod. Want elke organisatie kan zichzelf terug in beweging brengen door terug te keren naar de cultuur van haar stichter(s) die verantwoordelijk was voor haar initiële succes.


Als finance leader kunnen we een cruciale rol spelen in het bewaken en bewaren van deze ‘owners mindset’. We bespreken dan ook samen hoe we eraan kunnen bijdragen dat elke medewerker als de initiële founder van het bedrijf in de wedstrijd zit. Hoe zorgen we dat medewerkers met kosten omgaan alsof het geld uit hun eigen portemonnee komt?​ ​Hoe vermijden we meer bureaucratie en interne focus naarmate we groeien? Hoe zorgen we dat onze medewerkers snel, logisch en creatief durven denken en handelen en vermijden we ten prooi te vallen aan een interne vergader- en toestemmingscultuur? Zijn we bewust van ‘the hidden killers of speed’ en hoe wringen we hen de nek om? Hoe vermijden we dat de korte termijn focus van onze stakeholder de lange termijn overleving van onze organisatie op het spel zet?


Tijdens CFO Day 2017 hoort u ervaringsverhalen van uw peers, wordt u geïnspireerd door succesvolle ondernemers en zal u uitgedaagd worden door outside-in denkers om uw eigen ondernemersgeest te omarmen en daarmee u bedrijf te helpen haar ‘entrepreneurial roots te embracen’.


Donderdag 1 juni 2017, Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. 

www.cfoday.nl